Eric de Jonge is niet zo maar een fotograaf. Als het vak van fotograaf een beschermde titel zou zijn, zou hij zich hiervoor moeiteloos kwalificeren. Hij schiet absoluut de mooiste foto’s. Met een gemak dat een hoge mate van professionaliteit veronderstelt. Bij de voorbereiding van een foto-opdracht opereert Eric als een vooruitgeschoven verkenner. Hij vergewist zich vooraf terdege van de mogelijkheden van het werkterrein, de natuurlijke omgeving, de programmatische opzet en natuurlijk de uitgesproken (en impliciete) verwachtingen van de opdrachtgever. Er wordt weinig aan het toeval overgelaten teneinde er op het moment suprême maximaal voorbereid te staan.
Als een militair strateeg kiest Eric vervolgens zijn doelen, volledig opgaand in de omgeving of het gezelschap – embedded heet dat – en hanteert met speels gemak zijn vele lenzen, haarscherp en trefzeker. Bijna onopgemerkt.
Eric beheerst een jaloersmakend handelingsrepertoire, waarmee hij foto’s schiet die een verhaal vertellen, mensen volstrekt naturel en ontspannen tonen. Ook zij die niet dagelijks op de catwalk lopen. Foto’s waarnaar je opnieuw blijft kijken om niets van de getoonde details te missen.
De opdrachtgever blijft in opperste staat van opwinding in stille bewondering achter.
Vintage Eric de Jonge: een hele veilige keus voor een prachtige fotosessie.

Het jaar 2023 is voor mij lichtgevend begonnen. Ik zocht eind vorig jaar een goede fotograaf om mijn fitnesstraject een beeldende kickstart te geven. Ik werd in contact gebracht met  Eric van Ecri-fotografie en die aanbeveling bleek een voltreffer. Ik had vooraf een goed idee, hoe ik het beeld wilde en het resultaat heeft mijn verwachting zelfs overtroffen. Enerzijds is dit zeer gebeurd, omdat Eric aandacht heeft gegeven aan mijn plan door mij geheel op mijn gemak te stellen en goed te luisteren, zodat ik mij ontspannen en in vertrouwen kon overgeven als model.

Anderzijds omdat echt wel is gebleken, dat ik met een professional te maken had, die  niet eerder stopte met de shoot, voordat hij het kunstige spel van licht en schaduw in overeenstemming met ons beider wensen op de plaat had.

Ik heb nu het volste vertrouwen, dat mijn komende fysieke transformatie via Ecri-fotografie kunstig en kundig in licht geschreven gaat worden.

Eric de Jonge, Ecri-fotografie.nl, Love-shoot

De shoot volgde erg snel in het mooie bos van Gieten. Hier hebben wij een hele leuke middag gehad waar wij erg positief op terug kijken. Tijdens deze middag hebben wij de passie en inzet van Eric mogen ervaren, dit spatte er van af! Aan het einde van de shoot hebben wij gezamenlijk een selectie gemaakt, deze foto’s ging Eric nabewerken voor een mooi eindresultaat.

Binnen korte tijd hebben wij het eindresultaat mogen ontvangen. Onze eerste reactie hierop was: “WAUW”. Wij hebben samen met een grote glimlach naar de foto’s gekeken en doen dat nog steeds.

Van de foto’s zijn wij zo enthousiast geworden dat wij één foto hebben laten afdrukken voor in onze woning. Eric heeft ons hierin ook erg goed geholpen en waarborgt een goed eindproduct.

Al met al hebben wij het hele proces als heel prettig ervaren. De fijne fotoshoot, professionele aanpak, gastvrijheid en het streven naar een goed eindproduct van Eric is een echte aanrader om bij hem een fotoshoot te doen!

Nogmaals bedankt Eric voor de prachtige foto’s!

Ecri-fotografie.nl, Eric de Jonge, headshot, LinkedIn, portretfotografie

Tijdens de fotosessie was er een ontspannen sfeer en hij nam de tijd voor iedereen. Eric heeft kwaliteit hoog in het vaandel, niets was te gek voor hem om een goede foto te maken. Passie voor zijn vak dat is wat hij heeft.

Ecri, ecri-fotografie, fotograaf Gieten, Bedrijfsfotografie Gieten, portret Gieten, zakelijk portret Gieten, Eric de Jonge Drenthe, Eric de Jonge, Headshot Gieten, Headshot, profielfoto Gieten, LinkedIn foto Gieten, bedrijfsfotografie Gieten, Bedrijfsfotograaf Gieten, stilistisch portret Gieten

Op zoek naar een fotograaf voor foto’s voor mijn nieuwe website kwam ik bij Eric terecht. Wat me aanspreekt in zijn foto’s is het spel van licht en donker. Zo kwam het tot een dubbele opdracht: nieuwe profielfoto’s en foto’s voor de site. De profielfoto’s doen recht aan wie ik ben, Eric heeft mij perfect weten te vast te leggen. Voor de site was de opdracht: hunebedden met beweging. Eric nam voortvarend en toch heel zorgvuldig de leiding in dit proces. Dankzij het spel met licht, zon en schaduw heeft hij precies dát weten te fotograferen wat ik zocht. Hij luistert echt heel goed en is rap, onvermoeibaar en creatief in het maken van precies die foto die past. Eric, dank!

stilistisch portret, Eric de Jonge, ecri-fotografie.nl, model, modellenfotografie, headshot, headshotfotografie, LinkedIn

Ik ben een tijd terug in aanraking gekomen met Eric, via zijn vrouw, vanwege een afspraak bij mij in de salon.

In het contact vertelde zij over de ideeën van Eric omtrent het fotograferen, vooral met betrekking tot portret én stilistisch portret.

Via de app heb ik contact gezocht met Eric over het hoe en wat en kort daarop een afspraak gemaakt voor een ‘fotoshoot’. Ik had nog nooit zo voor de camera gestaan dus was best een beetje zenuwachtig.

Tijdens het koffie drinken vertelde Eric wat over zijn werk en was het alsof we elkaar eigenlijk al jaren kenden.

Vervolgens mocht ik voor de camera gaan staan, Eric had verschillende aanwijzingen hoe ik het beste kon gaan staan. Voor mijn gevoel stond ik in een hele vreemde pose maar Eric liet zien dat dat op de foto zelf heel mooi leek. Eric gaat niet voor ‘net niet’, hij wil een foto die klopt.

Inmiddels ben ik nu 4 keer bij Eric geweest en 4 keer teruggekomen met verschillende foto’s. Of het nu gaat om een ‘gewoon portret’ of ‘stilistisch portret’ hij weet er elke keer weer echt iets fantastisch van te maken!

Holwerda - Safety Solutions, Hessel Holwerda, ecri-fotografie, Eric de Jonge, LinkedIn, portretfotografie

Voor een nieuwe profielfoto (onder andere voor LinkedIn) ben ik bij Eric terecht gekomen. De keus voor hem had ik gemaakt op basis van zijn werk, wat een goede keus bleek te zijn. Eric is een plezierig iemand die voordat hij foto’s neemt eerst precies wil weten wat, waarom, hoe en wat én wat de foto moet uitstralen. Persoonlijk contact maken dus. Ik kan je Eric van harte aanbevelen.

We hebben een fotoshoot op kantoor gehad op 10 maart jl. Wat was het een gezellige ochtend waarbij de collega’s zeer ontspannen waren. Dit was trouwens de verdienste van Eric. Het was professioneel zoals Eric ons door deze ochtend heeft begeleid maar tegelijk was het een warme ontmoeting. De menselijke kant is goed belicht en dat kun je terug zien in de foto’s. Super gedaan Eric. Bedankt voor dit mooie resultaat. De foto’s zullen binnenkort te zien zijn op onze nieuwe website.

John Geestman, Ecri-fotografie, ecri, ecri-fotografie.nl, Eric de Jonge, portretfotografie, portret, LinkedIn

Ik kwam bij Eric terecht om een aantal zakelijke foto’s te laten maken voor internetgebruik. De fotoshoot was een uiterst plezierige ervaring. Eric is een goede fotograaf en een fijne kerel die zijn klanten echt op zijn of haar gemak weet te stellen. Deze kwaliteiten hebben geleid tot een reeks portretten waar ik bijzonder tevreden over ben. Een aanrader dus deze man.

Voor de vernieuwing van de foto’s op onze website en voor het laten maken van promotiefoto’s van BP cleaning ben ik onlangs in contact gekomen met Eric de Jonge van Ecri-Fotografie, de professionele manier van werken en het eindresultaat overtreffen iedere verwachting. Van het offertetraject tot aan het eindresultaat zeer tevreden, enorm bedankt Eric!

Headshot, LinkedIn, Eric de Jonge, Ecri-fotografie, portret, portretfotograaf

Waarom zou je juist Eric nemen voor een zakelijk portret? Gelukkig is dit iemand die passie heeft voor zijn werk!

Eric gaat eerst info bij je ophalen, wat zijn je wensen en nog belangrijker wat wil je uitstralen zodat hij juist jouw wensen kan vastleggen die passend bij jou zijn.
Dit zegt genoeg hoe serieus hij zijn vak uitoefent en oprecht de beste foto wil maken.

Met zijn open houding zit je comfortabel voor de lens, Eric zoekt het “passende licht” voor je om het kleinste detail vast te leggen.
Dit blijkt ook uit het eindresultaat waar ik ontzettend blij mee ben.

Het klinkt gek maar Eric is een aanvulling op jouw zakelijk netwerk!

ecri-fotografie, ecri, bedrijfsfotografie, portretfotografie, zakelijk portret, Eric de Jonge, Groenewoud Assurantiën Haren

Erg tevreden over de professionele aanpak van Eric. Naast het artistiek oog van Eric was de samenwerking erg prettig en laagdrempelig met een zeer tevreden eindresultaat! Dank je wel Eric! 

ecri, ecri-fotografie.nl, Eric de Jonge, LinkedIn, Website, LoopbaanNoord, LoopbaanNoord.nl, Elly de Haan

Voor mijn nieuwe bedrijf had ik wat portretfoto’s nodig. Omdat ik een hele leuke profielfoto had gezien die door Eric was gemaakt, heb ik contact gezocht.
Voorafgaand aan de fotoshoot nam Eric de tijd voor een gesprek. Hij had zich ingelezen in mijn bedrijf en stelde hele gerichte vragen over de sfeer die de foto’s moesten uitstralen. Alleen het gesprek was al plezierig. Zoals velen heb ik een hekel aan gefotografeerd worden maar daar wist Eric goed raad mee; al snel was ik ontspannen en kreeg ik er zelfs plezier in.
Eric heeft een mooie serie gemaakt en was ook vlot met de aanlevering van de foto’s. Hij is een echte professional die zeer betrokken mensen fotografeert.

Ich habe Eric vor vielen Jahren kennengelernt als er das erste Mal mit seiner Familie in unserem Haus seinen Urlaub verbracht hat. Schon damals war das Fotografieren seine große Leidenschaft. In der Zwischenzeit ist das Equipment immer professioneller geworden und „nur“ ein Foto zu machen war für Eric nicht mehr genug. Heute macht Eric fast alle Fotos für unser Haus mit großer Hingabe und Professionalität.
Vor dem Fotografieren möchte er immer genau wissen, wofür das Foto verwendet werden soll, was für den Kunden wichtig ist und was man mit dem Foto bewerben oder erreichen möchte. Eric sagt immer: „ein Foto ist nicht nur ein Klick – ein Foto muss etwas erzählen – soll Emotionen erwecken“. Und so sind seine Fotos. Er ist erst zufrieden – wenn der Kunde sich mit dem Foto identifizieren kann.
Vor einiger Zeit, haben wir Eric damit beauftragt, etwas zu fotografieren, was nicht dem Trend unterworfen ist. Eric hat uns den Vorschlag gemacht, die schönsten Motive unserer Region zu fotografieren und auf Bild zu bringen. Er kam nicht nur mit der passenden Idee, sondern machte für uns die perfekten Fotos und hat diese auf Aluminium drucken lassen. Die Abwicklung von der Idee, Beratung bis zur Lieferung war perfekt, schnell und professionell.
Als wir unsere neue Website für ‘Am Bach’ gemacht haben, habe ich Eric erneut beauftragt, die Fotos vom Haus zu machen. Vom Appartment, die Außenaufnahmen vom Haus (Tag / Nacht), von der Umgebung und ein Profilfoto von mir selbst.
Es war uns wichtig, dass die Fotos sensibilisieren und Urlaubslaune wecken sollen – und das ist ihm 100 % gelungen.
Wenn man etwas Besonderes möchte, mit keinen „Standard“ Fotos zufrieden ist und mit einer Person arbeiten möchte, die auf alle Wünsche eingehen kann und sich wirklich persönlich mit dem auseinandersetzt, welches Bild am besten geeignet ist, dann sollte man bei Ecri-Fotografie sein.
Nicht nur fachlich – sondern auch menschlich. Mit Eric zu arbeiten ist immer angenehm und mit viel Spaß verbunden.

ecri-fotografie.nl, Eric de Jonge, Portretfotograaf, Bedrijfsfotografie, Website, Gieten, fotograaf

Eric heeft voor mij een prachtige serie foto’s gemaakt voor mijn portfolio als schilderes. Eric zijn warmte en passie zie ik terug in de foto’s, warmte en liefde voor zijn vak als fotograaf!

ecri-fotografie, Eric de Jonge, bedrijfsfotografie, portetfotografie, zakelijk portret, Simone van Vliet, Diever, Praktijk voor Rebalancing, Eric de Jonge

In oktober 2021 heb ik bij Eric een fotoreportage laten maken van mijzelf en mijn praktijk. Eerst komt Eric langs bij je en overlegt met je wat je precies voor foto’s op het oog hebt. Voor mij was het voor mijn website en voor social media. Dus een datum geregeld om de foto’s te gaan maken. Ik heb mijn praktijk aan huis, dus ik wilde de foto’s ook in en rondom mijn huis en in mijn praktijk gemaakt hebben. Eerst maakt Eric een heleboel proeffoto’s, stelt je op je gemak, geeft aanwijzingen hoe je je kin moet houden en hoe het licht op je gezicht valt en wat natuurlijk een mooie echt foto van mezelf gaat worden! Een hele tijd bezig, eerst foto’s in huis gemaakt, gebruik maken van het mooie buitenlicht. En ja dan krijg je leuke foto’s van mezelf. Buiten ook nog vele foto’s gemaakt met mijn mooie houthok erachter. Dat verzin je niet van tevoren. Dat spontane en inspelend op de situatie, dat kan Eric heel goed. Ook nog fantastische foto’s buiten gemaakt. Van de entree, de trap en mijn reclame auto. Zelfs de buren hielpen mee om de auto te kunnen verplaatsen. Dus echt, als je goede, mooie foto’s van jezelf en van je bedrijf wilt, echt neem Eric in de hand en je krijgt echt mooie foto’s! Ik ben zeer tevreden over het resultaat van de foto’s en van de fijne, goede samenwerking met Eric! Natuurlijk mag je ook op mijn website kijken www.praktijkvoorrebalancing.nl. Daar zie je de foto’s terug. Groeten Simone van Vliet

bruidsfotografie, huwelijksfotografie, Ecri, ecri-fotografie, fotograaf Gieten, Bedrijfsfotografie Gieten, portret Gieten, zakelijk portret Gieten, Eric de Jonge Drenthe, Eric de Jonge, Headshot Gieten, Headshot, profielfoto Gieten, LinkedIn foto Gieten, bedrijfsfotografie Gieten, Bedrijfsfotograaf Gieten, stilistisch portret Gieten, Love, Love-shoot, Love-shoot Gieten

Vastlegging huwelijksceremonie:

Ik kan u Eric van harte aanbevelen, wij hebben op een zeer plezierige manier met hem samengewerkt.

Hij levert vakwerk en komt zijn afspraken na. De foto’s zijn van absolute topkwaliteit en de foto’s zijn zeer snel geleverd.

Toen wij hem nog een vraag stelden over nog een paar aanvullende foto’s was dit zelfs geen probleem.

Al met al geen wens is hem te gek! Hopende dat u net zo’n plezierige samenwerking mag ervaren als wij.

Bedankt Eric.

ecri-fotografie.nl, Eric de Jonge, LinkedIn, portretfotografie, zakelijk portret, Eefting Online Marketing

Voor mijn website en social media heb ik Eric gevraagd of hij dit voor mij wil uitvoeren. Omdat ik zelf nog nooit professioneel gepositioneerd heb voor de camera, was dit even wennen voor mij. Maar Eric is een prettig persoon in omgang en dat maakt dat je je meteen comfortabel voelt. Op een leuke manier zijn de foto’s gemaakt en een aantal dagen later had ik ze in mijn mailbox. Trots op het resultaat. De foto’s zijn echt van geweldige kwaliteit en sluiten precies aan bij mijn wensen die ik aan Eric had voorgelegd. Erg blij mee en nu staan te ‘shinen’ op mijn socials en website! Top Eric, nogmaals bedankt voor de leuke samenwerking!

ecri-fotografie.nl, Eric de Jonge, LinkedIn, portretfotografie, zakelijk portret

Fantastisch in zijn werk! Creatief, persoonlijk en zorgt voor een goede sfeer bij het maken van de foto’s. Ik kan Eric van harte aanbevelen voor een portret foto!

ecri-fotografie.nl, Eric de Jonge, LinkedIn, portretfotografie, zakelijk portret

Mijn organisatie advies docent zei vroeger: “een plaatje zegt meer dan duizend woorden….”

Dat geeft het belang aan van een goede foto op je CV en Linkedin. Via een collega kwam ik in contact met Eric. Dat verliep prettig en vlot en een afspraak was snel gemaakt.
Ik zag best wel wat tegen mijn allereerste fotoshoot op. Eric stelde mij onder het genot van een kop koffie snel op mijn gemak. Hij nam uitgebreid de tijd om te inventariseren wat voor uitstraling ik op mijn foto’s wilde. Dat vond ik erg prettig.
De fotoshoot verliep erg ontspannen en ik betrapte me er op dat ik het zelfs leuk begon te vinden.

Na afloop hebben we samen al een kleine selectie gemaakt uit het vele fotomateriaal en ik ontving nog binnen dezelfde week een prachtige fotoserie. Een ervan heb ik gebruikt op mijn huidig Linkedin profiel.

Wil jij ook een professionele uitstraling en een foto waarop jij staat zoals je jezelf graag ziet? Neem dan contact op met Eric de Jonge. Het is de investering meer dan waard.

ecri-fotografie.nl, Eric de Jonge, LinkedIn, portretfotografie, zakelijk portret

Al jaren had ik dezelfde foto, welke tijdens een vakantie van mij is genomen, op mijn LinkedIn-pagina staan. Aangezien het belangrijk is om een goede en professionele profielfoto op je LinkedIn-pagina te hebben, heb ik Eric ingeschakeld voor het maken van mijn profielfoto.

Ik vond het niet lastig om een fotograaf te kiezen, aangezien ik Eric al jaren ken en weet dat hij een kundig fotograaf is en zijn uiterste best zal doen om er voor te zorgen dat hij de foto van mij maakt waar ik tevreden mee ben.
Zelf sta ik liever niet voor de camera, maar Eric stelde mij op mijn gemak door mij duidelijke aanwijzingen te geven hoe ik moest staan en hoe ik naar de camera moest kijken.

Door Eric heb ik nu een profielfoto waar ik trots op mag zijn! Ook door de vele positieve reacties van vrienden, familie en collega’s heb ik de bevestiging gekregen dat mijn missie geslaagd is.

Iedereen die worstelt met een goede profielfoto voor je LinkedIn-pagina of je cv adviseer ik daarom Eric in te schakelen.

Portet, headshot, portetfotografie, ecri, ecri-fotografie, Eric de Jonge

Eric heeft een aantal goede foto’s gemaakt waarmee ik mijn profiel op LinkedIn compleet kon maken. Hoe te kijken, vanuit welke hoek, alle tijd nemen…Eric deed wat hij had beloofd. Zoek je een goede fotograaf, die doet wat hij zegt en met je meedenkt? Bel Eric!!

Ecri, ecri-fotografie, fotograaf Gieten, Bedrijfsfotografie Gieten, portret Gieten, zakelijk portret Gieten, Eric de Jonge Drenthe, Eric de Jonge, Headshot Gieten, Headshot, profielfoto Gieten, LinkedIn foto Gieten, bedrijfsfotografie Gieten, Bedrijfsfotograaf Gieten, stilistisch portret Gieten

Eric de Jonge hat für unser Appartmenthaus Am Bach in Gerlos Zillertal Arena fast alle Fotos für unsere Website gemacht. Zwischenzeitlich haben wir diese wunderschönen Fotos auch auf Aluminiumdruck in unseren Appartments hängen. Perfekte Fotografie und die Weiterverarbeitung zur modernen und zeitlosen Dekoration ist das Ergebnis. Eric fotografiert so lange, bis er das gewünschte Ergebnis hat. Durch ein langes persönliches Gespräch versucht er genau umzusetzen, welche Fotos man haben möchte, wie sie wirken sollen und in welchem Design die Bilder an der Wand hängen sollen. Von einem Foto bekommt man viele Vorschläge (schwarz-weiß und viele weitere Abstimmungen) und kann am Ende selbst das perfekte Foto für sich aussuchen. Nach Auswahl der Fotos dauert es ca. 2 – 3 Wochen bis man das perfekte Ergebnis geliefert bekommt – europaweit möglich. Sondergrößen und der Druck auf verschiedene Materialien ist kein Problem – er sucht solange, bis er das passende Material findet. Wer ein größeres Projekt hat (Firmenfotografie,Bürohäuser, Kaufhäuser, Hotels oder nur für das private Wohnzimmer)….alles ist möglich. Eric ist für mich ein “persönlicher” Fotograf, weil er die Wünsche vom Kunden 100 % umsetzt, seine Absprachen immer einhält und in den ganzen 10 Jahren nie einen Termin oder Absprache nicht eingehalten hat. Noch dazu ist er ganz witzig und man hat nichts das Gefühl, dass man für ihn nur ein “Auftrag” ist. Ich wünsche ihm viel Erfolg mit seiner neuen Herausforderung.